شقاق مقعدی یکی از بیماریهای شایع در ناحیه نشیمنگاه است که همه افراد در هر سنی احتمال ابتلا به آن را دارند. این بیماری با علائمی مانند سوزش شدید در ناحیه مقعد به خصوص در زمان مدفوع مشخص میشود و در بسیاری از موارد توسط بیمار جدی گرفته نمیشود. اما شاید اگر بدانید که شقاق مقعدی چیست و چه عارضههایی به همراه دارد این بیماری را جدیتر گرفته و درمان آن را سریعتر انجام دهید.
شقاق چیست؟ بهترین راهکارها برای درمان شقاق مقعدی
شقاق چیست؟ این بیماری با چه نشانههایی بروز میکند؟ دلایل ابتلا به این بیماری چیست؟ آیا میتوان از شقاق مقعدی جلوگیری کرد؟ چه روشهایی برای درمان این بیماری وجود دارد؟ بهترین درمان شقاق مقعدی چیست؟ چه نکاتی به درمان و بهبودی سریعتر شقاق کمک میکنند؟ درمان شقاق در کودکان و بزرگسالان چه تفاوتی دارد؟ در این مطلب قصد معرفی بیماری شقاق مقعدی، دلایل ابتلا و روشهای درمان آن را داریم. اگر به این بیماری مبتلا هستید یا قصد پیشگیری از ابتلا به آن را دارید، با ما همراه باشید.
شقاق مقعدی چیست؟
شقاق مقعدی یکی از بیماریهای شایع در ناحیه نشیمنگاه است که همه افراد در هر سنی احتمال ابتلا به آن را دارند. این بیماری با علائمی مانند سوزش شدید در ناحیه مقعد به خصوص در زمان مدفوع مشخص میشود و در بسیاری از موارد توسط بیمار جدی گرفته نمیشود. اما شاید اگر بدانید که شقاق مقعدی چیست و چه عارضههایی به همراه دارد این بیماری را جدیتر گرفته و درمان آن را سریعتر انجام دهید.
این بیماری که در اصطلاح فیشر هم نامیده میشود، شکاف یا زخمی است که در ناحیه مقعد یا کانال ایجاد میشود. این بیماری ممکن است عارضهای ناشی از فشار به مقعد در اثر یبوست، صدمه به مقعد، رکتوم و بسیاری موارد دیگر باشد. جهت درمان شقاق یا فیشر مقعدی ابتدا باید این عارضه را به خوبی شناخته و پس از آشنایی با علائم، علل و دلایل بروز آن، به دنبال آموزش درمان شقاق مقعدی و رفع این مشکل باشید.
انواع شقاق مقعدی
شقاق یا فیشر هم مانند دیگر بیماریها در درجات و انواع مختلفی بروز میکند که شناسایی این موضوع یکی از الزامات درمان شقاق است. در واقع درمان قطعی شقاق مقعدی زمانی امکانپذیر است که نوع این عارضه مشخص باشد. به همین جهت پیش از صحبت در مورد روشهای درمان شقاق مقعدی، انواع این بیماری را بررسی خواهیم کرد.
شقاق حاد
انواع شقاق مقعدی بر حسب اینکه بیمار چه مدت درگیر این عارضه باشد و اقدامی برای درمان نکرده باشد، متفاوت است. نوع حاد این بیماری زمانی است که بیمار زیر 2-3 هفته به شقاق مبتلا شده و عوارض آن چندان آزاردهنده نباشد و نوع مزمن، ابتلای بیش از 8 هفته به این بیماری است که معمولا با عوارض، نشانههای شدید و مشکلاتی مانند درد، ورم و زخم عمیق ایجاد میشود. شناسایی نوع این بیماری و زمان ابتلا به آن در مرحله تشخیص و به منظور آغاز فرآیند و تشخیص راه درمان شقاق حاد انجام میشود.
شقاق حاد، یکی از مدلهای شقاق مقعدی بوده که بیشتر اوقات با یک بریدگی در طول نشمینگاه آغاز شده که عمق چندان زیادی ندارد و البته درد و سوزش اندکی دارد. این بریدگی بیشتر در زمان دفع مدفوع ایجاد درد و سوزش میکند و در مواقع دیگر قابل تحمل است. درمان شقاق حاد طب سنتی با طب سنتی امکانپذیر است. همچنین درمان شقاق حاد را میتوان با روشهای خانگی مانند شستشو و رعایت بهداشت ناحیه مقعد و در نهایت با استفاده از داروهایی مانند پماد یا کرم نیز انجام داد.
شقاق مزمن
نوع مزمن این بیماری اما به سادگی قابل درمان نیست. نوع مزمن زخمی است که طول عمر آن بیش از 12 هفته باشد، عمیق شده باشد و عوارض ناشی از آن در زندگی روزمره بیمار مانند نشست و برخاست هم تاثیر گذاشته باشد. زخم ناشی از این نوع شقاق یا فیشر معمولا به عارضه میرسد و در صورت بیتوجهی احتمال عفونی شدن هم دارد.
روش درمان شقاق مزمن با شقاق حاد متفاوت است. درمان شقاق مزمن بدون جراحی به سختی قابل انجام است و در بیشتر موارد بیمار به یک جراحی جزئی نیاز دارد. همچنین بهترین درمان شقاق مزمن، درمانهای خانگی نیست و حتما باید به پزشک مراجعه کرد.
اولین راه درمان شقاق مزمن یا از آن مهمتر درمان قطعی شقاق مزمن، مراجعه به پزشک متخصص است تا با تکنیکهای خاص به درمان این عارضه کمک کند. برای مثال درمان قطعی شقاق مزمن دکتر ضیایی توسط روشهای بهخصوص نوع حاد این بیماری انجام میشود. اگر به دنبال راهکار درمان این عارضه در انجمنها مانند درمان شقاق مزمن نی نی سایت بوده باشید، احتمالا لیستی از متخصصین پیشنهادی را پیدا خواهید کرد.
علائم و نشانههای بیماری شقاق
از علائم و نشانههای این بیماری میتوان به درد به خصوص در هنگام دفع مدفوع اشاره کرد. این بیماری همچنین زمانی که زخم تازه باشد و ناحیه خونریزی زیادی داشته باشد، با خونریزی مقعد همراه میشود. خارش و سوزش در ناحیه مقعد از دیگر علائم و نشانههای بیماری شقاق است که به خصوص در زمان دفع و برخورد با ترشحات دیواره مقعد به شدت احساس میشود.
در نوع مزمن این بیماری، برآمدگی در ناحیه زخم یکی دیگر از عوارض و نشانههای شقاق است. در مواردی که به علت عدم رعایت بهداشت و درمان به موقع زخم عفونی شود، احتمال بروز ترشحات چرکی در ناحیه زخم هم وجود دارد. با عفونی شدن زخم احتمال تب، تعریق و لرز هم وجود دارد.
در اینجا باید به یک نکته مهم توجه کنید و آن، تفاوت شقاق مقعدی با دیگر عارضههایی است که در اصطلاح شقاق نامیده میشوند. برای مثال اگر به دنبال راه درمان شقاق در اینترنت بوده باشید، احتمالا با نتایجی مانند درمان شقاق لب، درمان شقاق پوست دست، درمان شقاق کف پا، درمان شقاق سینه، درمان شقاق گوشه لب، درمان شقاق پا یا درمان شقاق کنار لب مواجه شدهاید. این عوارض شاید از نظر ترک و ایجاد زخم مشکلی مشابه شقاق باشند اما از نظر درمان و عوارض بعدی تفاوت زیادی با شقاق مقعدی دارند.
علل ابتلا به فیشر یا شقاق مقعدی
ابتلا به شقاق دلایل مختلفی دارد. به جهت درمان سریع شقاق مقعدی ابتدا باید دلایل ابتلا به عارضه را بررسی کرد. برای مثال یبوست یکی از رایجترین علل ابتلا به فیشر یا شقاق مقعدی است. در صورت ابتلا به یبوست، فشار زیادی به ناحیه مقعد در زمان دفع وارد میشود و این فشار باعث ایجاد زخم در ناحیه مقعد میشود. اسهال و رطوبت دائمی ناحیه مقعد، کم تحرکی و خشک شدن عضلههای بدن، تنگ بودن دریچه مقعد از جمله علل ابتلا به این بیماری هستند.
همچنین سابقه بارداری یا زایمان، خارش ناحیه زخم، تمیز کردن ناحیه مقعد و زخم با دستمال زبر، استفاده از شویندههای معطر و شیمیایی، سابقه درمانهای روده مثل کولونوسکوپی و بیماریهای رقابتی از دیگر دعلل ابتلا به فیشر یا شقاق مقعدی هستند که در تشخیص روش درمان شقاق باید به آنها توجه کرد.
شقاق می تواند یکی از دلایل خارش مقعدی هم باشد. اگر شما دارای یک چنین علائمی هستید حتما با خرید بهترین پماد برای خارش مقعد این عارضه را از خود دور کنید.
روشهای درمان فیشر یا شقاق
آیا شقاق درمان قطعی دارد؟ آیا درمان خانگی برای شقاق موثر است؟ برای درمان شقاق چه بخوریم؟ برای درمان شقاق چه کنیم؟ در این بخش به سوالات گفته شده در مورد درمان هموروئید شقاق صحبت خواهیم کرد. برای درمان شقاق مقعدی روشهای مختلفی وجود دارد. بیشتر بیماران در مراحل اول برای درمان بیماری خود از درمانهای خانگی استفاده میکنند و این کار را با جستجوی عبارتهایی مانند درمان خانگی شقاق مقعدی نی نی سایت آغاز میکنند.
حتما بخوانید: خرید پماد برای درمان زخم مقعدی بزرگسالان
البته درمان خانگی شقاق و هموروئید امکانپذیر است و حتی در مواردی مانند درمان خانگی شقاق و بواسیر در سنین پایین است، به درمان خانگی شقاق در کودکان توصیه میشود. با اینحال در صورتی که درمان شقاق خانگی پاسخگو نبوده و زخم و عوارض آن درمان نشود باید فورا به پزشک مراجعه کرد تا درمان به صورت جدی انجام شود. البته مراجعه به پزشک باید در همان مرحله اول و قبل از هر نوع درمان خانگی برای شقاق مقعدی انجام شود زیرا در بیشتر موارد، درمانهای خانگی خود عامل شدت گرفتن بیماری میشوند. این روشها عبارتند از:
تشخیص، اولین گام درمان شقاق مقعدی
تشخیص، اولین گام درمان شقاق یا فیشر مقعدی است و تا زمانی که این مرحله انجام نشود، احتمال درمان بیماری وجود ندارد. چه به منظور درمان خانگی شقاق یا فیشر و چه به منظور درمان علمی، اولین راه تشخیص این بیماری، معاینه بالینی است. این کار در درمان همه انواع شقاق مانند درمان خانگی شقاق واژن مورد نیاز است.
در معاینه اولیه، پزشک علائم بیماری را بررسی کرده و شدت بیماری را با بررسی علائم تشخیص میدهد. در صورتی که پزشک با بررسی علائم قادر به تشخیص بیماری و شدت آن نشود از روشهای دیگری مانند کولونوسکوپی، آنوسکوپی و سیگموئیدوسکوپی استفاده میشود.
برای درمان شقاق چه دارویی استفاده کنیم؟
با مراجعه به پزشک برای درمان فیشر یا شقاق ابتدا دارودرمانی انجام میشود. البته دارو درمان قطعی شقاق برای درمان شقاق وجود ندارد و بیشتر داروها با کاهش علائم و مشکلات شقاق به بهبود این بیماری کمک میکنند. همچنین میتوان در کنار داروهای شیمیایی از روشهایی مانند درمان خانگی شقاق مقعدی با عسل یا داروی شقاق گیاهی نیز استفاده کرد که در روند درمان بسیار موثر است.
رایجترین داروهایی که برای درمان شقاق استفاده میشوند پمادها هستند. پماد تری نیترات گلیسیرین یکی از داروهای ابتدایی برای درمان این عارضه است. این پماد جریان خون را در ناحیه مقعد افزایش داده و به ترمیم سریعتر زخم کمک میکند. معمولا در درمان خانگی درد شدید شقاق نیز استفاده از این پماد توصیه میشود. همچنین درمان شقاق با پماد تتراسایکلین هم امکانپذیر است.
داروهای مسدودکننده کانال حاوی کلسیم از دیگر داروهایی هستند که برای درمان فیشر استفاده میشوند و با کاهش فشار خون از خونریزی فیشر جلوگیری میکنند. در مواردی تزریق داروی بوتاکس هم برای این عارضه موثر است.
تاثیر داروهای درمان شقاق مقعدی در دیگر انواع این بیماری
داروهای درمان شقاق معمولا برای انواع این عارضه موثر هستند. به عبارتی داروی شقاق روده با مقعدی تا حد زیادی عملکرد مشابه دارد زیرا مکانیسم آن در بدن یکسان است. بهترین داروی شقاق مقعدی بسته به شدت بیماری متفاوت است. همچنین سن بیمار نیز در انتخاب بهترین داروی شقاق موثر است.
برای تشخیص این موضوع که بهترین داروی شقاق چیست، مراجعه به متخصصان این بیماری توصیه میشود. در این مورد هم نباید از گزینههای غیرپزشکی مانند داروی شقاق نی نی سایت یا داروی ضد شقاق مقعدی که توسط افراد غیرمتخصص توصیه میشود، استفاده کرد.
البته راهکارهای مشابهی هم برای درمان انواع شقاق با دارو وجود دارد. برای مثال درمان شقاق با شیاف آنتی هموروئید برای درمان شقاق زبان، درمان شقاق سینه، درمان شقاق زایمان، درمان شقاق یبوست و… قابل انجام است. همچنین درمان شقاق با بتادین را میتوان برای نواحی مختلف بدن استفاده کرد.
لیزر درمانی برای درمان شقاق مقعدی
لیزر درمانی دیگر تکنیک درمان شقاق و جزو جدیدترین تکنیکهای درمانی است. این روش درمانی سریع، کاربردی و کم دردسر برای شقاق است. تا پیش از استفاده از تکنولوژی لیزر برای درمان شقاق پزشکان از جراحی برای درمان عضله مقعد استفاده میکردند.
جراحی مشکلاتی مانند بخیهزنی، مراقبتهای بعد از درمان و مشکلات مشابه دیگر به دنبال داشت اما لیزر روشی بدون عارضه است. این روش بدون درد و نیاز به بخیهزنی انجام میشود و با انجام آن مشکلاتی مانند اسکار که بعد از جراحی با تیغ بسیار رایج است، ایجاد نمیشوند. لیزر درمانی روشی است که درمان را بدون خونریزی و در زمان کم انجام میدهد.
این روش درمانی در کنار بهترین دارو شقاق، فرآیند درمان را سرعت میبخشد. در واقع بیشتر پزشکان در این زمینه درمان شقاق با دارو را در کنار لیزر توصیه میکنند زیرا لیزر تنها باعث التیام سطحی شده و داروی شقاق یا بواسیر نیز باعث درمان داخلی زخم میشود.
در نتیجه ترکیب داروی ضد شقاق با لیزر بسیار موثر خواهد بود. برای آشنایی با این روش درمان میتوانید عبارت درمان شقاق با لیزر نی نی سایت تا با تجربه بیمارانی که این روش را انجام دادهاند، آشنا شوید. طبق تجربه و توصیه درمان زخم شقاق نی نی سایت، لیزر یکی از بهترین روشهای درمانی و روشی کمعارضه و سریع است.
پیشگیری از شقاق مقعدی
هر چند درمان فیشر یا شقاق با روشهای امروزی سادهتر از گذشته است و با مصرف داروی شقاق یا فیشر در کنار درمانهایی مانند لیزر میتوان این عارضه را به سرعت درمان کرد، اما باز هم پیشگیری روش به صرفهتری از درمان است. روشهای مختلفی برای پیشگیری از شقاق مقعدی وجود دارد که حتی اگر به پیشگیری از این بیماری کمک نکنند هم باعث کاهش مشکلات ناشی از شقاق میشوند. پیشگیری از شقاق مقعدی با روشهای زیر به سادگی امکانپذیر است.
مصرف فیبر زیاد
مصرف فیبر زیاد اولین راه برای پیشگیری از شقاق یا فیشر است. کمبود فیبر در بدن باعث بروز مشکلاتی مانند یبوست، خشک، سفت و بزرگ شدن مدفوع و زخمی شدن کانال مقعدی حین دفع میشود. اما برای برای درمان شقاق مقعدی چه بخوریم که حاوی فیبر کافی باشد؟ برای رفع چنین مشکلی و تامین فیبر بدن کافی است که رژیم غذایی خود را تغییر داد. استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر مانند سبوس گندم یا جو، غلات، آلو، نخود، لوبیا و مرکبات برای تامین فیبر بدن مناسب هستند. این روش درمانی برای درمان شقاق مقعدی در حاملگی نیز توصیه میشود. همچنین درمان شقاق مقعدی با عسل، هم به صورت خوراکی و هم برای استعمال خارجی مناسب است.
هیدراته نگه داشتن بدن
هیدراته نگهداشتن بدن یکی دیگر از روشهایی است که با کمک آن میتوان از ابتلا به شقاق جلوگیری کرد. هیدراته نگه داشتن بدن با مصرف آب و مایعات فراوان انجام میشود. به خصوص در فصلهای گرم سال که تعریق موجب از بین رفتن آب بدن میشود، هیدراته نگه داشتن اهمیت بیشتری دارد. این درمان به عنوان درمان خانگی شقاق در بارداری بسیار توصیه میشود.
ورزش
ورزش و افزایش تحرک و فعالیتهای بدنی یکی دیگر از روشهای پیشگیری از شقاق است که با کاهش یبوست و کمک به فعالیت بهتر سیستم گوارشی از ابتلا به این عارضه جلوگیری میکند. این روش را میتوان به عنوان بهترین روش درمان شقاق در منزل هم معرفی کرد.
راه درمان شقاق در طب سنتی
برای درمان شقاق از نظر طب سنتی هم راهکارهای مختلفی ارائه شده است. درمان شقاق سنتی معمولا با استفاده از داروهای گیاهی انجام میشود. در درمان شقاق مقعدی به روش سنتی توجه به بعضی مسائل مانند طبع بیمار اهمیت زیادی دارد. به منظور درمان شقاق مقعدی در طب سنتی توصیه میشود که بیمار داروهای گیاهی التیام بخش زخم را بهطور منظم مصرف کند. همچنین در درمان شقاق طب سنتی توجه به روند پیشرفت بیماری یا درمان نیز حائز اهمیت است.
در بعضی موارد ممکن است درمان سنتی شقاق مقعدی، پاسخگو نبوده یا نتیجه عکس داشته باشد. این موضوع زمانی اتفاق میافتد که تشخیص بیماری به درستی انجام نشده باشد. در مواردی که بیمار برای درمان شقاق از دارو استفاده کند، امکان درمان شقاق مقعدی طب سنتی با کمک پمادهای گیاهی به عنوان مکمل درمان هم وجود دارد.
درمان شقاق با طب سنتی به خصوص برای کودکان بسیار مناسب است، زیرا راهکارهای درمان شقاق کودکان در طب سنتی اغلب بدون عارضه جانبی برای کودک هستند. علاوه بر شقاق مقعدی، به منظور درمان شقاق سينه در طب سنتی یا دیگر اندامها نیز راهکارهای مختلفی وجود دارد.
در مواردی برای درمان زخم شقاق از داروهای استعمال خارجی هم استفاده میشود. برای مثال درمان زخم شقاق با عسل در طب سنتی توصیه میشود. درمان شقاق مقعدی با پمادهای گیاهی هم امکانپذیر است البته انتخاب پماد مناسب اهمیت زیادی دارد. از دیگر روشهای پیشنهادی برای استعمال خارجی میتوان به درمان شقاق با روغن حیوانی، درمان شقاق با روغن زیتون و درمان شقاق مقعدی با روغن نارگیل اشاره کرد.
بهترین روش درمان شقاق مقعدی در طب سنتی
برای درمان شقاق در طب اسلامی روشهای مختلفی وجود دارد که به جرات میتوان گفت درمان شقاق در طب بوعلی سینا بهترین گزینه است. با روش درمان بوعلی حتی درمان شقاق کهنه نیز به راحتی امکانپذیر است و درمان طبیعی شقاق مقعدی به سرعت انجام میشود. درمان شقاق یا هموروئید در طب بوعلی براساس مزاجشناسی انجام میشود. در واقع ابتدا مزاج بیمار بررسی شده و سپس براساس اصلاح سبک تغذیه برای درمان این عارضه اقدام میشود.
این روش سالمترین درمان شقاق و هموروئید و هر چند مدت بیشتری زمان میبرد اما نتیجهای قطعی خواهد داشت. نمونه مشابه این درمان را میتوان در روش درمان شقاق در طب اسلامی تبریزیان مشاهده کرد. درمان شقاق طب اسلامی برای بیمارانی که نسبت به جراحی وحشت دارند یا هزینه انجام روشهای تخصصی برای درمان شقاق و همورویید ندارند، مناسب است. از موارد مشابه این درمانها میتوان به درمان شقاق خیراندیش یا درمان شقاق ضیایی هم اشاره کرد که بهترین درمان شقاق زنان را نیز پیشنهاد میدهند.
خرید بهترین پماد برای شقاق مقعدی
درمان شقاق مقعدی چقدر طول میکشد؟
مدت زمان درمان و معالجه در این عارضه به وضعیت بدنی بیمار قبل از ابتلا و نوع عارضه بستگی دارد. این بیماری درمانپذیر است و درمان آن نیز به سرعت و سادگی انجام میشود اگر برای درمان به پزشکی مجرب مراجعه کنید. اهمیت مراجعه به پزشک ماهر و خوش سابقه در زمینه بیماریهای مربوط به دستگاه گوارش، برای درمان راحتتر بیماری شقاق بسیار زیاد است.
به خصوص اگر به دنبال درمان شقاق مقعدی در بارداری باشید و داروهای درمان شقاق در بارداری را مصرف کنید، نمیتوان زمان دقیقی را برای درمان مشخص کرد. البته گاهی با جستجوی عباراتی مانند درمان سریع شقاق نی نی سایت ممکن است با راهکارهایی جهت درمان سریع شقاق مقعدی در خانه مواجه شوید اما توصیه میشود از این درمانها استفاده نکنید. درمان زخم شقاق در خانه احتمال عفونت دارد و به زنان باردار توصیه نمیشود.
علاوه بر انتخاب پزشک مناسب و مراجعه به آن، جدی گرفتن مراقبتهای بعد از درمان شقاق مقعدی در خانه هم تاثیر زیادی در بهبود سریعتر شقاق و پیشگیری از ابتلا مجدد به آن دارد. انتخاب سبکی سالم برای زندگی از تغذیه گرفته تا ورزش و افزایش فعالیتهای بدنی، از مواردی هستند که سبک زندگی را به سبکی سالم برای پیشگیری از بیشتر بیماریها تغییر میدهند.
نظرات بهترین پزشکان درمان شقاق یا فیشر چیست؟
تا اینجا گفتیم که راه درمان شقاق مقعدی چیست و بهترین راهکارها چه از نوع جراحی و چه از نوع غیرجراحی برای درمان شقاق یا بواسیر چیست. اما برای درمان قطعی این عارضه نیاز است که با بهترین پزشکان در این زمینه نیز آشنایی داشته باشید. در ادامه بررسی این موضوع که درمان شقاق چیست، چند مورد از بهترین پزشکان در این زمینه و نظرات آنها را معرفی خواهیم کرد.
- درمان شقاق دکتر کرد افشاری: دکتر کرد افشاری یکی از بهترین پزشکان در زمینه درمان زخم شقاق مقعدی و درمان درد شدید شقاق هستند. ایشان طب سنتی را به عنوان بهترین روش درمان شقاق یا فیشر توصیه میکنند. همچنین لیزر را به عنوان راهکار قطعی درمان به بیماران پیشنهاد میدهند.
- درمان شقاق از نظر دکتر خیر اندیش: درمان شقاق مقعدی دکتر خیراندیش نیز درمان سنتی است. درمان زخم شقاق دکتر خیراندیش با استفاده از پماد و داروهای گیاهی انجام میشود. درمان شقاق و بواسیر دکتر خیراندیش، جزو درمانهای سریع و کم عارضه این بیماری است.
- درمان شقاق از نظر دکتر ضیایی: تا حد زیادی مشابه دو مورد قبلی است. در درمان شقاق دکتر ضیایی به سن و سال بیمار توجه میشود و در راهکارهای درمانی ایشان درمان شقاق کودکان با بزرگسالان متفاوت است. درمان شقاق حکیم ضیایی یکی از بهترین روشهای درمانی برای بیماران کم سن و سال است.
- درمان شقاق دکتر منوچهری: ایشان در زمین درمان شقاق فوری تجربه بالایی دارند و متدهای درمانی مشابه با درمان شقاق دکتر خیراندیش دارند. برای انتخاب بهترین درمان شقاق مقعدی مراجعه به دکتر منوچهری توصیه میشود.
درمان شقاق مقعدی با جراحی یا بدون جراحی؟
یکی از سوالات رایج بیماران در مورد عارضه شقاق مقعدی، درمان شقاق مقعدی با جراحی یا بدون جراحی است. درمان شقاق با عمل جراحی بهخصوص در مواردی که شقاق دارای بیرونزدگی باشد، موثرتر است.
درمان شقاق بدون عمل جراحی زمان بیشتری برده و زحمت بیشتری دارد، همچنین درمان قطعی شقاق بدون جراحی تنها زمانی امکانپذیر است که بیمار به مرحله حاد و مزمن بیماری نرسیده باشد. در غیراینصورت درمان شقاق بدون جراحی امکانپذیر نیست. با این حال درمان شقاق با لیزر یا جراحی غیرتهاجمی میتواند جایگزین درمان جراحی شقاق و عوارض بعد از آن باشد.
درمان شقاق با لیزر چگونه است؟
کمی قبل در مورد درمان شقاق لیزر صحبت کردیم. روش درمان شقاق با لیزر یک روش کم تهاجمی و بدون جراحی است. درمان شقاق و یبوست با لیزر در شهرهای مختلف انجام میشود که از جمله آنها میتوان موارد زیر را مثال زد:
- درمان شقاق با لیزر در تهران
- درمان شقاق با لیزر در اصفهان
- درمان شقاق با لیزر در همدان
- درمان شقاق با لیزر در رشت
- درمان شقاق شیراز با لیزر
- درمان شقاق کرج با لیزر و…
در هر شهری که باشید کافی است بهترین پزشک منطقه زندگی خود را پیدا کنید تا بتوانید برای بهترین درمان برای شقاق مقعدی اقدام کنید. هرچند هزینه درمان شقاق با بوتاکس یا درمان شقاق مقعدی با شیاف کمتر است، اما درمان قطعی شقاق و بواسیر تنها با عمل جراحی یا لیزر امکانپذیر است. اگر در این زمینه اطلاعاتی ندارید کافی است عبارت درمان شقاق با لیزر فیلم را در اینترنت جستجو کنید تا با روند این درمان آشنایی پیدا کنید.
تجربه بیماران در زمینه درمان شقاق
درمان شقاق و بیرون زدگی امکانپذیر است و افرادی زیادی تجربه آن را داشتهاند. برای مشاهده تجربههای جدیدترین درمان شقاق و آشنایی با انواع روش درمان شقاق مقعدی مراجعه به انجمنهای گفتگو و اطلاع از نظر مردم واقعی توصیه میشود. نی نی سایت یکی از بهترین انجمنها در این زمینه است که برای درمان شقاق تبادل نظرهای مختلفی انجام گرفته است. از جمله مطالبی که در مورد شقاق در این سایت وجود دارد، میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- درمان شقاق داخلی نی نی سایت
- درمان خارش شقاق نی نی سایت
- درمان شقاق کودکان نی نی سایت
- درمان شقاق نوزاد نی نی سایت
- درمان شقاق نی نی سایت
- درمان شقاق سينه ني ني سايت
- درمان قطعی شقاق نی نی سایت
- بهترین درمان شقاق نی نی سایت
- درمان شقاق مقعدی نی نی سایت
- درمان شقاق واژن نی نی سایت
- درمان شقاق در نی نی سایت
- هزینه درمان شقاق با لیزر نی نی سایت
- کلینیک درمان شقاق تهران نی نی سایت
- درمان شقاق حکیم خیراندیش نی نی سایت
- قیمت درمان شقاق با لیزر نی نی سایت
- درمان شقاق مقعدی حکیم خیراندیش نی نی سایت
- و….
درمان شقاق نوزادان و کودکان
همانطور که در ابتدا گفته شد، شقاق عارضهای است که در هر سنی اتفاق میافتد. باید به این نکته توجه کرد که درمان شقاق نی نی و درمان شقاق در نوزادان با درمان بزرگسالان متفاوت است. حتی سن نوزاد هم در روند درمان تاثیرگذار است و درمان شقاق نوزاد هشت ماهه با درمان شقاق نوزاد دو ماهه فرآیند یکسانی ندارد.
برای مثال روش درمان شقاق با بوتاکس تنها مختص به بزرگسالان است و برای کودکان از درمان گیاهی شقاق و هموروئید استفاده میشود. البته در درمان گیاهی شقاق یا بواسیر برای کودکان باید به حساسیتزا نبودن گیاه برای کودک توجه کرد. درمان گیاهی شقاق مقعدی برای کودکان و نوزادان معمولا به صورت استعمال خارجی انجام میشود.
در واقع در درمان شقاق گیاهی، از پمادهای گیاهی برای درمان استفاده میکنند. درمان گیاهی شقاق سينه در شيردهي نیز برای کمک به نوزادان موثر است و به علاوه زخم ناشی از مصرف شیر توسط نوزاد را نیز بهبود میبخشد. درمان شقاق مقعدی در کودکان نیز حساسیتهای نوزادان را دارد.
اگر فیلم درمان شقاق کودکان را مشاهده کرده باشید، معمولا برای سنین پایین از جراحی استفاده نمیشود و درمان شقاق مقعدی با لیزر توصیه میشود. البته درمان شقاق با لیزر هم در مواردی برای کودکان خطرناک است و بیشتر پزشکان درمان شقاق با کپسول ویتامین ای را برای سنین پایین مناسبتر میدانند.
درمان شقاق چند روز طول میکشد؟
درمان شقاق چه مدت طول میکشد؟ این موضوع به شدت و نوع شقاق بستگی دارد. برای مثال درمان شقاق مقعدی شدید ممکن است هفتهها زمان ببرد، در حالی که درمان اسکین تگ شقاق یا درمان شقاق کوچک در سریعترین زمان انجام میشود. همچنین راه درمان شقاق واژن یا مقعد هم در طول درمان موثر است. درمان شقاق بدون عمل مانند درمان شقاق با وازلین یا درمان شقاق با قرص جزو روشهای درمان زخم شقاق است که زمان زیادی نیاز دارد. این در حالی است که حتی درمان شقاق عمیق هم با عمل جراحی در کوتاهترین زمان انجام میشود.
جهت درمان شقاق در سریعتر، زمان انتخاب پزشک هم بسیار موثر است. برای مثال روش درمان شقاق حسین معارفی برای درمان شقاق گوشتی یا درمان شقاق زیاد که جزو سخترین انواع شقاق است بسیار موثر بوده و درمان شقاق و خونریزی را در کوتاهترین زمان انجام میدهد. البته درمان شقاق قطعی نیاز به صبر و حوصله دارد. درمان ترک شقاق مقعدی به راحتی اتفاق نیفتاده و حتی بعد از قطعیترین روش درمان شقاق یا بواسیر هم احتمال بازگشت بیماری وجود دارد.
در مواردی میتوان از طریق درمان شقاق با حجامت یا برای درمان شقاق بواسیر یا درمان شقاق داخلی اقدام کرد. همچنین درمان شقاق بسته به محل آن نیز زمان متفاوتی دارد. برای مثال درمان شقاق واژینال یا درمان شقاق واژن به دلیل مرطوب بودن این ناحیه نسبت به درمان شقاق روده بزرگ یا درمان شقاق نوک سینه زمانبرتر است.
درمان شقاق بعد از عمل به سرعت اتفاق میافتد، به خصوص در مواردی مانند درمان شقاق با گوشت اضافه که تنها روش درمان شقاق مقعدی با بیرونزدگی است نباید وقت خود را با دیگر راههای درمان شقاق تلف کرد.
اگر شقاق درمان نشود چه میشود؟
تا اینجا گفتیم که درمان شقاق یعنی چه اما آیا میدانید اگر درمان زائده گوشتی شقاق اتفاق نیفتد چه مشکلاتی رخ میدهد؟ عفونت اولین عارضه عدم درمان این بیماری است و درمان عفونت شقاق یا درمان شقاق عفونی بسیار سختتر از درمان برای شقاق عادی است. عدم درمان شقاق منجر به عمیق شدن شکاف میشود و درمان شکاف شقاق بسیار دشوار است.
راه درمان شقاق مقعدی عمیق معمولا عمل جراحی است و دیگر روشهای درمان شقاق فیشر برای درمان زخم شقاق شدید نتیجهای ندارند. درمان شقاق درد باید فورا انجام شود تا به درمان شقاق عصبی نیازی نباشد. البته برای کاهش سرعت پیشرفت میتوان از ژل درمان شقاق یا شیاف درمان شقاق هم استفاده کرد. همچنین خانمها میتوانند با درمان شقاق بعد از زایمان طبیعی از بروز این عارضه جلوگیری کنند.
نتیجهگیری مقاله شقاق چیست
شقاق مقعدی یکی از بیماریهای رایج است که افراد در هر سن و شرایطی احتمال ابتلا به آن را دارند. این بیماری به نسبت شیوع، سریع و راحت هم درمان میشود اگر به پزشکی مجرب مراجعه کرد و تشخیص و درمان را از همان ابتدا به صورت حرفهای و زیر نظر متخصص انجام داد. در این مطلب در مورد بهترین درمان شقاق و این موضوع که فرآیند درمان شقاق چگونه است، صحبت کردیم.
همانطور که گفتیم درمان شقاق و فیشر کار سختی نیست و حتی امکان درمان شقاق در خانه هم وجود دارد. تنها باید با تکنیکهای درمانی این عارضه آشنا باشید و بسته به شرایط خود به دنبال درمان شقاق در طب سنتی یا درمانهای تخصصی مانند درمان شقاق با تزریق بوتاکس باشید.
منبع :سایت مایو کلینیک
بعد بارداری و زایمانم که حدود ۶ ماه پیش بود شروع شد و الان دیگه با پماد باریج و شیاف آنتی هموروئید جواب نمیده اصلا از ورم و درد و خونریزی زیاد شیاف داخل مقعد نمیره و به قدری درد کشنده دارم و ضربان میزنه که حتی نمیتونم بخوابم. تبدیل به فیشر شده و گاها تا حدود یکماه طول میکشه تا خوب بشه
من قبلا یبوست داشتم که خونریزی شدیدم داشتم زایمان هم کرده بودم رفتم دکتر با پماد آنتی همورویید خونریزی قطع شد هر وقت دچار استرس میشدم دوباره یبوست و خونریزی میکردم الان دو هفته هست دچار شقاق شدم و عفونت خیلی کمی داشتم که دارم دارو مصرف میکنم ولی گوشت اضافه دارم ی وقتایی خارش داره الان نمیدونم چکار کنم اگه با این پمادهای که گفتین خوب میشم راهنماییم کنید چکار کنم چطور تهیه کنم و اینکه دکتر وقتی معاینه کرد گفت به جراح داخلی هم مراجعه کن و داروهای مصرف کن الان عفونت فکر کنم کم. شده چون دیگه ترشحاتی نمیبینم راهنماییم کنید باید جراحی انجام بدم