برای درمان بیرون زدگی بواسیر چه باید کرد؟

جدیدترین روش برای درمان بیرون زدگی بواسیر چیست؟ تفاوت بیرون زدگی مقعد با بیرون زدگی بواسیر چیست؟افراد مبتلا به بواسیر دچار مشکلات متعددی از جمله: درد و خونریزی، می شوند.

مطالب این سایت جهت بالابردن اطلاعات عمومی بیماران می باشد. و نباید آنها را جایگزین مراجعه به پزشک دانست

جدیدترین روش برای درمان بیرون زدگی بواسیر چیست؟

تفاوت بیرون زدگی مقعد با بیرون زدگی بواسیر چیست؟

امان از درد بواسیر! اگر خودتان یا یکی از نزدیکانتان به بیرون زدگی بواسیر مبتلا شده اید؛ کافی است به ترفندهای درمانی گفته شده در این مقاله توجه کنید تا این عارضه را در مراحل ابتدایی شناسایی کرده و به درمان به موقع آن، بپردازید.

افراد مبتلا به بواسیر دچار مشکلات متعددی از جمله: درد و خونریزی، می شوند. اگر نمی دانید دچار بیرون زدگی بواسیر شده اید یا بیرون زدگی مقعد، با ادامه مطلب همراه ما باشید.

بیرون زدگی بواسیر همان گوشت اضافه مقعدی است. که با پماد برای درمان گوشت اضافه مقعدی قابل پیشگیری و ذرمان است.

بواسیر چیست؟

بواسیر یکی از بیماری های شایع گوارشی است که حدود ۷۵ درصد افراد در طول زندگی خود، حداقل یکبار به این بیماری دچار خواهند شد.

وریدهای ناحیه راست روده و مقعد در این بیماری متورم و بزرگ می شوند. این تورم باعث تحریک عروق مربوطه و احساس درد و اختلال در عملکرد دفع مدفوع، در فرد مبتلا می شود.

غده بواسیر چیست؟

در واقع غده بواسیر به حالت گرد و سفت هموروئید گفته می شود. این غده با آبسه متفاوت است. آبسه حالتی نرم و شل دارد، در حالی که غده بواسیر سخت و منسجم می باشد.

بیشتر بخوانید: خرید بهترین قرص برای درمان بواسیر

سن ابتلا به بواسیر

سن ابتلا: رده بندی خاصی ندارد و در هر سنی امکان ابتلا به این بیماری وجود دارد.

جنسیت: بیماری بواسیر یا همان هموروئید مختص به جنسیت خاصی نمی باشد و امکان ابتلای هر دو گروه زن و مرد به این بیماری وجود دارد.

افراد مستعد: احتمال ابتلا به این بیماری در زنان باردار بیشتر است. (علت آن؛ نوسانات هورمونی و سایر عوامل تاثیرگذار در این دوران می باشد.)

علت ابتلا به بواسیر چیست؟

اگر از خود می پرسید؛ بواسیر چگونه بوجود می آید؟ لازم است ابتدا، عواملی که احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش می دهند را بشناسید.

در حالت کلی:

  • کشیدگی و تورم سیاهرگ های اطراف مقعد
  • نشستن های طولانی مدت در توالت
  • اعمال فشار و زور بیش از اندازه هنگام دفع مدفوع
  • تغذیه ناسالم

می توانند عوامل موثری در ابتلای شما به بیماری بواسیر یا همان هموروئید باشند. دوری از این عوامل، یکی از مهم ترین راهکارهای موثر در پیشگیری از ابتلا به بواسیر می باشد.

عکس بیرون زدگی بواسیر

هنگام بروز بواسیر، با یک برآمدگی گرد و سخت مواجه خواهید شد. حال متناسب با شدت بیماری، علائم ایجاد شده، کمی متفاوت می باشند. همانطور که می دانید؛ بواسیر ممکن است به صورت داخلی و یا خارجی بروز یابد.

بواسیر خارجی:

در این نوع هموروئید، بیرون زدگی های گوشتی شکل و نامنظم در اطراف مقعد قابل مشاهده می باشد. در مواقعی که بواسیر خارجی پیشرفت کرده باشد فرد دچار ترومبوز مقعدی می شود. در این حالت به دلیل درد شدید، فرد مبتلا در نشستن نیز، دچار مشکل می گردد.

بواسیر داخلی:

در اغلب اوقات تشخیص این نوع هموروئید، با معاینات پزشکی و یا کولونوسکوپی می باشد. توجه نمایید: بواسیر داخلی ممکن است تا مدت ها علائمی از خود نشان ندهد. در این نوع بواسیر ممکن است به دلیل خونریزی های داخلی فرد در معرض کم خونی و فقر آهن، قرار گیرد.

 

انواع بواسیر بیرون زده

بواسیر بیرون زده را به ۴ درجه زیر تقسیم می کنند:

  1. بواسیر درجه ۱:

این نوع بواسیر در داخل مجرای مقعدی ایجاد می شود و گاها بدون درد و یا با احساس درد خفیف همراه است. در این حالت ممکن است تا مدت ها، علامت مشهودی در فرد مبتلا ظاهر نشود. با این حال؛ احتمال دفع مدفوع به همراه خون در این نوع بواسیر، وجود دارد.

  1. بواسیر درجه ۲:

ایجاد بواسیر در داخل مجرای مقعدی بوده و بعد از هربار دفع مدفوع به بیرون رانده می شود. بعد از هربار اجابت مزاج، بواسیر به محل اولیه خود باز می گردد. درد و خونریزی در این نوع بواسیر بیرون زده، خفیف می باشد.

  1. بواسیر درجه ۳:

با هربار دفع مدفوع بواسیر به بیرون رانده می شود. در این حالت بواسیر به صورت طبیعی به حالت اولیه خود باز نمی گردد و فرد ناچارا بواسیر را با دست خود به داخل هدایت می کند. درد این نوع هموروئید از دو نوع قبلی، بیشتر است.

  1. بواسیر درجه ۴:

در حالت معمول؛ بواسیر بیرون زده به این نوع از هموروئید اطلاق می شود. بواسیر بیرون زده درجه ۴، حتی با دست به داخل مجرای مقعد برگردانده نمی شود. حادترین نوع بواسیر، درجه ۴ آن بوده و همراه با درد و خونریزی شدید می باشد.

درمان خانگی بواسیر بیرون زده چیست؟

در انتخاب روش درمان مناسب برای بیرون زدگی بواسیر، باید به درجه این بیماری و علائم ناشی از آن دقت کرد. به طور کلی درمان خانگی بواسیر بیرون زده نسبت به سایر روش های درمانی بواسیر های خفیف، پیچیده تر می باشد.

در برخی موارد، گذشت زمان باعث تحلیل خودبخودی توده ها می شود. با این حال؛ وان آب گرم و کرم های آنتی هموروئید می توانند به عنوان روش مکمل به درمان بیرون زدگی بواسیر، کمک کنند.

حال اگر روش های خانگی در درمان بواسیر بیرون زده موثر واقع نشوند؛ لازم است از سایر روش های درمانی مثل: لیزرتراپی و یا عمل جراحی استفاده نمود.

به خاطر داشته باشید درمان خانگی بواسیر بیرون زده بیشتر برای سه درجه ابتدایی این بیماری مورد استفاده قرار می گیرد. اگر دچار بواسیر بیرون زده درجه ۴ شده اید، لازم است قبل هرگونه اقدام خودسرانه به پزشک متخصص مراجعه کنید.

موارد زیر از جمله روش های خانگی برای تسکین علائم بواسیر بیرون زده می باشند:

  • قرار گرفتن در وان آب گرم (به مدت ۲۰ دقیقه و چند مرتبه در طول روز)
  • مصرف ملین های طبیعی و اصلاح سبک غذایی
  • استفاده از پماد آنتی هموروئید

پماد هموروئید برای درمان بیرون زدگی بواسیر

یکی از روش های خانگی موثر در درمان بواسیر بیرون زده، استفاده از پماد های آنتی هموروئید می باشد. این پماد ها با ترکیبات گیاهی خود، نقش مهمی در تسکین علائم و تسریع روند بهبودی بیمار دارند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص نحوه استفاده از پماد هموروئید به موارد زیر دقت کنید:

  • پماد را به صورت منظم و ترجیحا دوبار در روز استفاده کنید. (صبح و شب)
  • قبل از استعمال پماد، مقعد و اطراف آن را به خوبی شستشو داده و خشک نمایید.
  • اگر با دست اقدام به استفاده از پماد می کنید، حتما دستان خود را قبل از مالیدن پماد به خوبی شسته و خشک کنید.
  • اگر پماد را به واسطه اپلیکاتور استفاده می کنید، حتما بعد از استفاده آن را دور انداخته و برای مرحله بعدی اپلیکاتور جدید تهیه کنید.
  • حدود دو ساعت بعد از مصرف پماد از اجابت مزاج دوری کنید.

حتما بخوانید: بهترین میوه برای درمان بواسیر 

درمان بیرون زدگی بواسیر با وازلین

استفاده از وازلین یکی دیگر از روش های خانگی برای درمان این عارضه می باشد. این فرآورده نفتی با هدف بهبود و ترمیم بافت پوستی در محل بواسیر، مورد استفاده قرار می گیرد.

به خاطر داشته باشید؛ وازلین به تنهایی نمی تواند بواسیر بیرون زده را درمان کند. اما یه عده معتقد هستند که وازلین برای درمان بواسیر مفید است.

خلاصه مطلب

با شناخت انواع بواسیر بیرون زده می توانید از روش های ساده و خانگی برای درمان این عارضه استفاده کنید. به خاطر داشته باشید؛ درمان خانگی بیرون زدگی بواسیر تنها منوط به سه درجه ابتدایی این عارضه می باشد.

استفاده از پمادهای آنتی هموروئید نقش مهمی در درمان خانگی بواسیر بیرون زده دارند. به خاطر داشته باشید پمادهای درمانی را به صورت منظم و صحیح مورد استفاده قرار دهید تا نتایج حاصل از مصرف آن ها، به بهبود علائم این بیماری کمک کند.

توصیه می شود برای کاهش پیشروی بیماری بواسیر و تسریع روند بهبودی از چند روش خانگی به صورت مکمل استفاده کنید. برای این کار کافی است در کنار مراقبت های ذکر شده در این مقاله، از پمادهای آنتی هموروئید نیز استفاده نمایید. به طور مثال: بعد از نشستن در وان آب گرم، محل مورد نظر را تمیز و خشک کرده و سپس از پماد آنتی هموروئید استفاده کنید. دقت داشته باشید؛ بعد از مصرف پماد آنتی هموروئید (برای اثربخشی بیشتر)، دفع مدفوع را به تاخیر بیاندازید.

منبع: mr30darman.com

0 0 رای ها
رأی دهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
View all comments